Nově přidané fotogalerie:


Cvičení IZS na téma "Pád civilního letadla" Třebíč 2009video
Cvičení  Zóna 2008

Nácvik stavění dekontaminačního stanu na cvičení Zóna 2008
Nácvik plnění letecké techniky vodou, 8. 8. 2007

Čistění nádrže

 

/vloženo  29. 9.  2009/


Rudíkov,  27. 9. 2009. Okresní liga Mladých hasičů. fotogalerie,   video: starší, mladší

Pavlov,  26. 9. 2009, Krajská liga  Mladých hasičů, fotogalerie

Hrotovice,  6. 9. 2009, Okresní liga Mladých hasičů, fotogalerie

 

/vloženo  29. 9.  2009/


SOUTĚŽ MLADÝCH HASIČŮ

V neděli 20. září se od 13,30 hod ve Starči konala soutěž v požárním útoku mladých hasičů. Výsledky této soutěže se započítávaly do Okresní ligy.
Do této soutěže se přihlásilo celkem 43 družstev.
Náš sbor měl zastoupení ve třech družstvech.
V mladší kategorii se naše družstvo umístilo na 2. místě časem 16,62 sekund.
Ve starší kategorii jsme měli dvojí zastoupení. „A“ družstvo tj. družstvo, které je účastníkem Okresní ligy a právě na domácím hřišti si zaběhlo svůj letošní nejlepší čas a to 15,39 sekund, ale stačilo to pouze na 6. místo. Jako poslední se na start postavilo naše druhé družstvo. Toto družstvo tvořili mladí hasiči, kteří loni vyhráli Krajskou soutěž a letos ještě mohli v této kategorii závodit. Toto družstvo šlo na start s cílem vylepšit svůj rekord 12,97 s. Začátek útoku byl perfektní, ale pak začala stříkat voda z rozdělovače a byl konec. A tak naše družstvo jako jediné v celé soutěži nedokončilo svůj útok.
 

Fotogalerie,   video: starší, mladší výsledky

 

/vloženo  28. 9.  2009/


Dnes byly přidány dvě fotogalerie a čtyři videa ze soutěží:

 

Markvartice, 28. 6. 2009 - fotogalerie, video starší, video mladší.
Kojetice, 27. 6. 2009 -  fotogalerie, video starší, video mladší.


Dále byla v odkazu Setkání rockových kapel aktualizována fotogalerie z přípravy akce a přidána galerie sponzorů.

 

/vloženo  28. 6.  2009/


V odkazu Setkání rockových kapel byly přidány fotogalerie a ankety k proběhlé akci Stařeč 2009. Dále se můžete účastnit diskuze na fóru střečských hasičů.

/vloženo  22. 6.  2009/


Moravské Budějovice, 8. 5. 2009, Okresní liga mladých hasičů

 

Fotogalerie,  video Stařeč mladší A,  video Stařeč starší,  časy,

/vloženo  8. 5.  2009/


 

MASOPUST 2008

Poslední únorovou sobotu se ve Starči konal průvod masek.
V 10:00 hod se průvod vedený maskou Masopustu vydal na dlouho cestu po Starči. V průvodu byly k vidění masky jako např. voják Švejk, kterého poctivě na inv.vozíku tlačila paní Milerová, fotografové, setřičky, židi, kravičky, prasátka, cigánky, kobyla, medvěd s medvědářem, holiči a také koňský povoz a další pěkné masky. Počasí bylo přijatelné a tak se na průvod přišlo podívat i hodně lidí. Kolem třetí hodiny odpolední se před hasičskou zbrojnicí konalo ukončení masopustu se zábavným programem a losováním tomboly. V tombole byly dvě hlavní ceny a to půl prasete, dále tu byla mj. prasečí hlava a pěkně velký dort a další ceny.
Půl hodiny před polednem se také v hasičské zbrojnici začaly prodávat zabíjačkové pochoutky jako je tlačenka, jitrnice, jelítka, polívka nebo zabíjačkový guláš. Po loňských zkušenostech se letos trochu upravilo množství prodávaného zboží a dá se říci, že se na všechny zájemce dostalo.
Myslíme si,že se celkově masopust vydařil a že se lidem i líbil.

Fotky z masopustu jsou na www.mestys-starec.eu

 

/vloženo  7. 3.  2009/


 

VÝROČNÍ VALNÁ HROMADA


Výroční valná hromada našeho sboru se konala 6. prosince 2008. Na této VVH jsme postupně zhodnotili činnost našeho sboru i činnost naší zásahové jednotky.
Dosti podrobnou zprávu o činnosti sboru podala Zdena Perničková,v její zprávě zaznělo zhodnocení jednotlivých akcí, které sbor pořádal. Ať už to byl ples, merenda, Stařeč 2008, soutěže na nově budovaném areálu, brigády. Také zde zazněla kritika na docházku brigád na budování areálu,stále sem chodí pracovat jedni a ti samí a to je škoda,protože naše členská základna je dosti velká.
Dále přednesl svoji zprávu velitel sboru a zároveň velitel zásahové jednotky Čestmír Linhart. Ten zde podal zprávu o vybavení naší jednotky,dále připomenul pět výjezdů k požárům a také nás všechny seznámil s průběhem velkého cvičení v objektu JE Dukovany, kterého se také zúčastnili čtyři naši členové. A vedli si velmi dobře.
Zprávu o hospodaření podal pokladník sboru Franta Fučík.
Práci s mládeží zhodnotil jeden z vedoucích a to Standa Linhart. Hodnotilo se mu velice dobře. Neboť výsledky našich mládežnických družstev byly v tomto roce výborné. V Okresní lize mladých hasičů skončila naše družstva v obou kategoriích na pěkném druhém místě. Starší družstvo vedené P. Piskem a B. Dobešem zkusilo také krajskou ligu mladých hasičů a vedlo si nejlépe jak mohlo. Z pěti soutěží 4x zvítězilo a 1x bylo druhé, to znamenalo 1.místo v krajské soutěži.
Činnost nově vytvořeného družstva žen zhodnotil Pavel Caha.
Na této VVH byla také předána věrnostní vyznamenání. Za zmínku stojí, že pan Jan Bartejs je členem sboru již 70 let.
V diskuzi vystoupili postupně naši hosté a to za ZD pan Klusák, za úřad Městyse Stařeč ing.Coufal a Okresní sdružení hasičů pan Benáček.
Pak ještě Zdena Perničková přečetla plán činnosti na rok 2009 a starosta sboru Jiří Bartík VVH ukončil.


 


 

KRAJSKÁ SOUTĚŽ V OBRATANI

 

fotogalerie,   video 12,  3.


V sobotu ráno 27. září se vydala naše dvě mládežnická družstva na poslední krajskou soutěž v požárním útoku a to do Obrataně, která se nachází na pelhřimovském okrese.
Autobus řízený Honzou Böhmem byl do posledního místa zaplněn i tentokrát jelo mnoho příznivců našich mladých hasičů. Naše družstvo vedené Božkem Dobešem a Pavlem Piskem už tři soutěže v krajské lize vyhrálo a jednou bylo druhé a tak do Obrataně jelo s cílem zvítězit.
V Obratani se soutěž konala na travnatém fotbalovém hřišti v blízkosti školy. Po příjezdu bylo ještě chladno,ale postupem času se začalo oteplovat a odpoledne už byl krásný sluneční den.
Samotné soutěže se zúčastnilo na 25 družstev z celého kraje.
Naše „B“ družstvo šlo na start s pořadovým číslem 19 a dosáhlo času 17,97 sekund.
„A“ družstvo, se postavilo na start jako 21 a předvedlo nejrychlejší požární útok prvního kola – 13,19 s. Všichni příznivci stařečských hasičů (bylo nás tam nejvíc) už věděli,že nám první místo v krajské soutěži nikdo nevezme.Naše družstvo však chtělo vyhrát i tuto soutěž v Obratani. Ve druhém kole útoků se nejprve zlepšilo družstvo z Heraltic, dosáhlo času 13,31 sekund (v prvním kole – 14,47 s) a také náš největší soupeř z Radonína, ten dosáhl času 13,35 sekund (v prvním kole – 13,58 s). Našemu „B“ družstvu se naopak druhý útok vůbec nepodařilo dokončit a tak nakonec s časem z prvního kola obsadilo 18.místo v soutěži. „A“ družstvo šlo do druhého kola s cílem dokončit útok a zkusit být ještě rychlejší než v prvním kole.To se nakonec podařilo časomíra se zastavila na čase 13,03 sekund.Radost našich mladých hasičů byla obrovská.Byla to jejich poslední společná soutěž v dětské kategorii a o to větší byla radost.
Radost měli i všichni stařečští příznivci. Franta Fučík nám složil písničku, kterou jsme mohli zpívat pouze v případě vítězství a toho se dosáhlo a tak si celý autobus před slavnostním vyhlášením zazpíval.
Za krásného slunečného počasí si naše družstvo odváželo z Obrataně nakonec tři nádherné poháry. Jeden za vítězství v soutěži,druhý za vítězství v Krajské lize mladých hasičů a třetí je putovní pohár kraje Vysočina.
Nakonec mi nezbývá než poděkovat všem našim mladým hasičům za vzornou reprezentaci našeho sboru.


Písnička pro vítěze:


Už je konec,je to jasný,všichni už to znají,
už je konec,je to jasný,všichni už to znají,
že stařečští hasiči jsou první v celém kraji,kraji,kraji,kraji
že stařečští hasiči jsou první v celém kraji.

Jeden Jakub,druhej Jakub,Kristýna a Bára,
jeden Jakub,druhej Jakub,Kristýna a Bára,
po startu vždy po nich zbude jenom žhavá čára,čára, čára,čára,
po startu vždy po nich zbude jenom žhavá čára.

Vláďa,Michal,Petr,Marek,Tomáš nebo Katka,
Vláďa,Michal,Petr,Marek,Tomáš nebo Katka,
letos na ně nikdo neměl,všichni přišli zkrátka,zkrátka,zkrátka,zkrátka,
letos na ně nikdo neměl,všichni přišli zkrátka.

Patří sem i Božek s Pavlem,dva trenéři zlatí,
patří sen i Božek s Pavlem,dva trenéři zlatí,
před Starčí si každej strachy zadělá do gatí,gatí,gatí,gatí,
před Starčí si každej strachy zadělá do gatí.

Všichni jsou zde přesní,rychlí,šikovní a bystří,
všichni jsou zde přesní,rychlí,šikovní a bystří,
právě proto není divu,že jsou krajští mistři,mistři,mistři,mistři,
právě proto není divu,že jsou krajští mistři.

Že Radonín vyhrál okres,nestojí teď za řeč,
že Radonín vyhrál okres,nestojí teď za řeč,
kraj je víc, a nejlepší je totiž stejně Stařeč,Stařeč,Stařeč,Stařeč,
kraj je víc,a nejlepší je totiž stejně Stařeč.

 

/vloženo  1. 10.  2008/


OKRESNÍ SOUTĚŽ MLADÝCH HASIČŮ VE STARČI

 

fotogalerie,   video 1,  2,  3,  4.


V neděli 21. září za chladného počasí se konala ve Starči poslední soutěž okresní ligy mladých hasičů v požárním útoku.
Celkem se do soutěže přihlásilo 31 družstev. Tato soutěž se skládala ze dvou částí;a to ze základní části, kdy se pořadí družstev započítávalo do okresní ligy. Druhá část soutěže již byla jen pro pět nejrychlejších družstev ze základní části a ta soutěžila o Putovní pohár SDH Stařeč.
A tak přesně v 10,00 hod zavelel velitel našeho sboru Čestmír Linhart nástup, aby ve čtvrt na jedenáct mohl rozhodčí Petr Krist dát povel k odstartování prvního družstva.
Samotná soutěž probíhala bez jakéhokoliv problémů a zbytečného zdržování. Bez problémů pracovala i naše nová časomíra, kterou sponzorským darem věnovala paní
Dana Svobodová, která vlastní Bytový textil na Karlově náměstí v Třebíči.
I když počasí bylo proměnlivé chvíli sluníčko, chvíli déšť neodradilo diváky ani samotné soutěžící. Bylo možno si zakoupit jak teplé tak studené nápoje, párky a cukrovinky.


Pro soutěžící byly připraveny věcné odměny,které dodal SDH Stařeč za přispění těchto sponzorů: ŘEZNICTVÍ KAREL DOLEŽAL,BÖHMOVÁ HELENA – Hospoda u Blažků,
CAHA MILOŠ,CESTOVNÍ KANCELÁŘ EXIM TOUR,CAHOVO PEKAŘSTVÍ,BOHUSLAV KLEE – Zemní práce,CHROMÝ RADEK – Hospoda na koupališti,ČURDA JOSEF – výroba ponožek,KRISTOVÁ JANA,BOHUMIL HROCH,PYROS,OTA MATERNA, MANN HUMMEL Přibyslavice,JAKUB MIROSLAV,DANOB – čerpací stanice,VLACH JAROSLAV,
VAHIĽOVÁ KÁJINA – Cukrárna u Sandrů,MĚSTYS STAŘEČ, MASOMARKET MARTOŇ
SEDLÁČEK PAVEL – Železářství,ZONKA TŘEBÍČ.

Výsledky soutěže:

 

Vladislav ml. 21,69
Stařeč B ml. 37,05
Kojetice B ml. N
Petrovice st. 35,87
Mor.Budějovice ml. 30,22
Kojetice A ml. N
Želetava st. N
Stařeč B st. 19,94
Kněžice ml. 67,33
Přibyslavice ml. 20,74
Markvartice ml. 29,23
Knínice st. 25,74
Heraltice ml. 20,1
Častohostice ml. 28,55
Stařeč A ml. 17,37
Heraltice st. 14,73
Martínkov st. N
Častohostice st. 20,62
Rudíkov B st. 29,73
Číhalín st. 16,71
Radonín ml. 20,18
Rudíkov A ml. 30,86
Příštpo st. 15,77
Radonín st. 13,66
Budíkovice ml. 18,72
Nevcehle ml. 17,51
Budíkovice st. 23,68
Nevcehle st. 22,95
Rudíkov B ml. 64,48
Přibyslavice st. 36,72
Stařeč A st. 13,90



Výsledky o Putovní pohár SDH Stařeč:
1.místo: Radonín st.
2.místo: Stařeč st. A
3.místo: Heraltice st.
4.místo: Příštpo st.
5.místo: Číhalín st.

Po vyhlášení stařečské soutěže bylo na programu vyhlášení Okresní ligy mladých hasičů.
Vyhlášení výsledků této ligy provedla paní Číhalová z Radonína a ceny předávali panové Muška a Benáček z OSH v Třebíči.
V kategorii mladších se naše družstvo umístilo na pěkném 2.místě.
V kategorii starších se naše „A“ družstvo umístilo také na 2.místě.
Obě kategorie vyhrála družstva z Radonína.
 

/vloženo  1. 10.  2008/


 

KRAJSKÁ SOUTĚŽ V JIHLAVĚ

 

fotogalerie,   video.


V sobotu 20. 9. kolem osmé hodiny ranní je kolem autobusu u naší hasičárny živo. Důvod je jednoduchý naši mladí hasiči jedou na další kolo krajské soutěže, tentokrát přímo na náměstí do Jihlavy. Zde SDH Bedřichov pořádal v pořadí čtvrtou krajskou soutěž mladých hasičů.V Jihlavě bylo od rána velmi chladné a sychravé počasí.
Do Jihlavy jelo starší družstvo, které zatím tuto soutěž vede a družstvo mladších, které jelo na takovouto soutěž poprvé.
Pořadatelům jsme do oka asi moc nepadli,nejprve jsme je zaskočili autobusem (nevěděli kam nás zaparkují), potom nás nepustili na start s našima helmama a při přípravě na soutěžní útok jim stále něco vadilo.
První šlo na start mladší družstvo,vůbec jim útok nevyšel – nepodařilo se spojit béčka. Starší družstvo již vědělo výsledný čas největšího soupeře z Radonína 13,52 sekund, to byl do té doby nejlepší čas. Našemu družstvu se útok vůbec nepodařil, Jakubovi spadl koš do kádě. Zklamání v té chvíli bylo veliké, ale všichni jsme věřili, že druhý pokus vyjde.
Ve druhém kole se vcelku povedl útok našemu mladšímu družstvu, když zaběhlo čas 17,72 sekund. Rychlejší v jejich kategorii byl pouze Radonín a Vladislav. A tak naše mladší družstvo na své první krajské soutěži obsadilo krásné třetí místo.
Druhý pokus se naopak nepovedl Radonínu, ale jeho čas z prvního kola byl stále nejlepší.
Až se na start postavilo naše družstvo, rozhodčí nás opět důrazně napomínali, že děláme něco co se jim na „jihlavsku“ nelíbí. Nakonec bylo vše v pořádku a bylo odstartováno, tentokrát na základně všechno klaplo a tak to bylo na holkách na proudech,jak nastříkají. I těm se zadařilo a tak když se časomíra zastavila a svítilo na ni 13,12 sekund vypukla mezi stařečskými fanoušky ohromná radost.V té chvíli jsme všichni věděli,že zůstaneme v čele krajské soutěže a s tímto cílem jsme do Jihlavy jeli.
S počítáním výsledků měli pořadatelé asi velké problémy, neboť jim celou hodinu a čtvrt trvalo než to všechno spočítali. A za takového počasí jaké bylo v sobotu to nebylo nic příjemného čekat na náměstí.
Ale dočkali jsme se, první místo a krásný pohár si odvezlo naše starší družstvo a pohár za třetí místo si odváží naše mladší družstvo. Až na tu zimu se výlet do Jihlavy vydařil. Za týden se jede na poslední soutěž – tentokrát do Obrataně.


/vloženo  1. 10.  2008/


SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ STAŘEČ

                        POŘÁDÁ

    SOUTĚŽ O PUTOVNÍ POHÁR SDH
V POŽÁRNÍM ÚTOKU MLADÝCH HASIČŮ


Ukončení a vyhlášení Okresní ligy mladých hasičů

Termín soutěže: 21. září 2008 v hasičském areálu

Program soutěže: od 9.30 hod – příjezd a prezentace
                             v 10.00 hod – zahájení soutěže

Kategorie: mladší a starší žáci

Disciplína: požární útok dle směrnic

Startovné: 100,- Kč za družstvo

Startovní pořadí bude určeno dle příjezdu družstev

Občerstvení po dobu soutěže zajištěno

Informace na tel.čísle 737 409 534 p. Dobeš Bohumil

 

/vloženo  14.  9.  2008/


Soutěž mladých hasičů v Radoníně

 

Fotogalerie.  Video - v soutěži.  Video - ve finále.


V sobotu 9. srpna se v Radoníně konala soutěž mladých hasičů v požárním útoku O pohár starosty SDH. Soutěž byla rozdělena na dvě části. Nejprve všechna družstva předvedla svůj požární útok v základním kole – to bylo o pohár starosty SDH a potom dle pořadí prvních pět družstev závodilo znovu o živé sele.
Tato soutěž nebyla započítána do Okresní ligy.

Stařečský sbor měl v této soutěži pouze jedno soutěžní družstvo a to se ještě nesešlo kompletní, a tak jsme si museli půjčit jednu závodnici z Příseky.
Na start šlo naše družstvo jako druhé a výsledný čas 15,84 sekund nám nedával moc velké naděje na finále. Ale nakonec z toho bylo páté místo a tím i finále. Zde to bylo o něco lepší, ale čas 14,53 sekund stačil na třetí místo, když nám šla dlouho voda do pravého proudu, levý proud měl sraženo za 13,27 s.

VÝSLEDKY ZÁKLADNÍHO KOLA:
1. Nevcehle st. 14,20 s
2. Radonín st.   14,47 s
3. Radonín ml.  15,30 s
4. Heraltice st.  15,62 s
5. STAŘEČ     15,84 s

VÝSLEDKY FINÁLE:
1. Heraltice st. 14,14 s
2. Radonín      14,45 s
3. STAŘEČ    14,53 s
4. Radonín ml. 15,06 s
5. Nevcehle    15,10 s
 

/vloženo  30. 8.  2008/


MUŽI BEZ OMEZENÍ OPĚT SOUTĚŽÍ


Po menší časové odmlce se ve Starči podařilo dát dohromady družstvo mužů bez omezení. Základ družstva tvoří v této době ještě mladí hasiči, ale vzhledem k tomu že letos v dětské kategorii končí, tak již se připravují na tu kategorii starší. Jde o tyto hasiče Jakub Dobeš, Vláďa Melkus, Jakub Pisk a Marek Pokorný společně s nimi tvoří družstvo Pavel Caha, Pavel Doležal a Božek Dobeš, dalším členem družstva je Pavel Pisk.
První soutěž pro toto družstvo byla noční a to 9. 8. v Šebkovicích, kde mělo malou kolizi na pravém proudu a tak výsledný čas něco kolem 31 s stačil na asi deváté místo. Druhý den se zúčastnilo soutěže v Radoníně, kde vše klaplo a výsledný čas byl o dobrých deset sekund lepší. Všichni věříme, že poctivým tréninkem se toto družstvo bude zlepšovat a že se ve Starči dočkáme opět nějakého vítězství v této kategorii.

/vloženo  30. 8.  2008/


Máme úspěšně za sebou letošní akci Setkání rockových kapel Stařeč 2008. Přinášíme první fotogalerii, pár klipů, ankety, fórum. Vše najdete na odkazu Setkání rockových kapel.

/vloženo  22. 6.  2008/


V poslední době se naše Návštěvní kniha stala díky mnoha příspěvkům na různá témata nepřehledná a neplnící svojí původní funkci. Zprovoznili jsme proto plnohodnotné fórum, které je rozděleno do kategorií a témat. Věříme, že to povede k lepší přehlednosti a většímu komfortu diskutujících. Do fóra se dostanete přes ikonu Návštěvní knihy a nebo rovnou na adrese http://forum.sdhstarec.cz .

 /vloženo  22. 6.  2008/


 

Výsledky našich družstev v soutěži MH – OLHS 2008

8. 5. Moravské Budějovice

starší: 2. místo – Stařeč A  - 14,94

         9. místo – Stařeč B  - 20,65 

Vzhledem k tomu,že tuto soutěž vyhrálo družstvo z Nevcehle a to je z jihlavského okresu,

tak naše A družstvo získalo do okresní soutěže 15 bodů.

 

mladší: 14. místo – Stařeč  - 32,72

 

25. 5. Vladislav 

fotogalerie

starší: 1. místo – Stařeč A  -  14,93

        

mladší: 3. místo – Stařeč A  -  18,25

           9. místo – Stařeč B  -  29,12

 

31. 5. Častohostice

fotogalerie

starší: 4. místo – Stařeč A  -  15,13

       12. místo – Stařeč B  -   23,81

 

mladší: 1. místo – Stařeč A  -  16,88

         10. místo – Stařeč B  -  25,72

 

 

OKRESNÍ HRA PLAMEN 2007 – 2008

Branný závod se běžel loni v říjnu v Heralticích a 24. května se v Petrovicích konal závod v požárním útoku, štafet a teoretická část soutěže.

 

Soutěže se zúčastnily naše družstva vedená Standou Linhartem a Jardou Dobešem.

 

Celkové výsledky:

    Mladší kategorie:

 

SDH

 ZPV

  PÚ

4x60m

ŠT DV

PÚ CTIF

ŠT CTIF

CELKEM

1.

Markvartice

   3

   2

    3

    2

    2

    1

    13

2. 

Stařeč

   5

   1

    1

    3

    1

    4  

    15

3.

Heraltice

   1

   3

    2

    4

    4

    6

    20

4.

Moravské Budějovice

   2

   7

    4

    1

    3

    5

    22

5.

Budíkovice

   4

   4

    8

    9

    7

    2

    34

6.

Třebelovice

   7

   5

    6

    6

    7

    7

    38

7.

Želetava

  11

   8

    5

   11

    5

    3

    43

8.

Dolní Vilémovice

  10

   6

    7

    8

    6

    8

    45

     Starší kategorie:

 

SDH

ZPV

 PÚ

4x60m

ŠT DV

PÚ CTIF

ŠTCTIF

CELKEM

 1.

Příštpo

  2

  3

    2

    2

    2

    2

   13

 2.

Heraltice

  1

  1

    1

    1

    9

    1

   14

 3.

Trnava

  3

  9

    3

    3

    3

    3

   24

 4.

Mor. Budějovice

  6

 10

    7

    3

    1

    6

   33

 5.

Petrovice

  9

  4

    6

    6

    5

    5

   35

 6.

Častohostice

  5

  6

    4

    7

    7

    8

   37

 7.

Vladislav

 10

  5

    5

    5

   13

   11

   49

 8.

Březník

  4

13

   10

   10

    4

    9

   50

 9.

Dolní Vilémovice

  7

  8

   13

   13

   15

    7

   63

10.

Budíkovice

 14

  2

   15

   11

    6

   16

   64

11.

Rudíkov

 12

 11

    9

   18

   12

    4

   66

12.

Martínkov

 13

 12

   12

   16

    8

   10

   71

13.

Jaroměřice

 11

 16

   15

    8

   10

   13

   73

14.

Stařeč

 20

  7

   14

   12

   11

   14

   78

15.

Třebelovice

 17

 14

    8

    9

   16

   15

   79

16.

Jemnice

 16

 15

   11

   17

   14

   12

   85

 

 

OBLASTNÍ SOUTĚŽ DOSPĚLÝCH V MARKVARTICÍCH.

fotogalerie

1. června se v Markvarticích konala oblastní soutěž dospělých.

Náš sbor měl zastoupení ve dvou kategoriích a to v kategorii žen a v kategorii Muži na 35 let.

        Družstvo žen bylo jediné v soutěži, takže zvítězilo.Složení našeho družstva: Líbalová Tereza,

Mašterová Zuzana, Mafková Lenka, Mafková Yveta, Sekvencová Petra, Pokorná Veronika, Chromá Kateřina.

        Družstvo Mužů nad 35 let předvedlo nejrychlejší požární útok celé soutěž 22,34 sekund a zaslouženě zvítězilo.Složení našeho družstva: Standa Linhart, Jirka Bartík, Jožan Franěk, Pavel Urban, Jara Vrtal, Pavel Doležal a Zbyňďa Neumann.

 

 

KRAJSKÁ SOUTĚŽ MLADÝCH HASIČŮ:

Naše družstvo vedené Pavlem Piskem a Božkem Dobešem se rozhodlo,že letos zkusí také Krajskou soutěž. Proto se 10. května vydalo do Petrovic. V krajské soutěži se závodí dvoukolově a ten lepší čas určuje pořadí. Naše družstvo nenechalo nic náhodě a hned při svém prvním pokusu zaběhlo čas

14,54 vteřin a to byl čas nejrychlejší ze všech.

 

1. června se konalo druhé kolo Krajské soutěže a to v Novém Městě. Zde se našemu družstvu první pokus vůbec nepodařil,čas kolem 17vteřin byl velice špatný. A tak přišla na řadu taktická příprava našich vedoucích a „dobrá práce realizačního týmu“, ale také silná vůle po vítězství a hlavně bezchybný výkon každého jednotlivce rozhodl o tom,že úplně poslední požární útok v soutěži v podání našeho družstva měl hodnotu času 12,97 vteřin a to znamenalo vítězství.Druhé místo patřilo Radonínu za čas 13,31 a třetí místo obsadilo družstvo z Heraltic za čas 13,37.

 

 

/vloženo  11. 6.  2008/


OKRSKOVÁ SOUTĚŽ V POŽÁRNÍCH SPORTECH

fotogalerie

V neděli 25. května 2008 se ve Starči konala Okrsková soutěž v požárních sportech.

Soutěžilo se ve třech kategoriích:

Muži:

umístění

 

čas

štafety

pořadí štafety

požární

útok

pořadí

útoku

body

celkem

1.místo

MARKVARTICE

67:00 s

     1

23:62 s

     2

    3

2.místo

STAŘEČ

72:19 s

     3

20:93 s

     1

    4

3.místo

MASTNÍK

70:28 s

     2

24:36 s

     3

    5

4.místo

ROKYTNICE

 

74:48 s

     5

25:21 s

     4

    9 

5.místo

ČECHOČOVICE

74:38 s

     4

28:81 s

     5

    9

Stařečské družstvo mužů startovalo v tomto složení: Tomek Karel,Neumann Pavel, Doležal Pavel, Doležal Petr, Vyskočil Martin, Ciesler Tomáš, Caha Pavel, Pavlíček Erik

  

Ženy:

umístění

 

čas

štafety

pořadí štafety

požární

útok

pořadí

útoku

body

celkem

1.místo

STAŘEČ

94:85 s

     1

 25:83 s

    1

   2

V kategorii žen soutěžilo pouze domácí družstvo žen.Nově složené družstvo tvoří tyto dívky:

Mašterová Zuzana, Pokorná Veronika, Chromá Kateřina, Mafková Lenka, Sekvencová Petra, Líbalová Tereza, Novotná Jaroslava

 

Muži nad 35 let

umístění

 

požární

útok

1.místo

MARKVARTICE

25:19 s

2.místo

STAŘEČ

27:74 s

3.místo

MASTNÍK

38:17 s

4.místo

ČECHOČOVICE

38:68 s

 

 

 

 

 

 

Stařečské mužstvo startovalo v tomto složení: Bartík Jiří, Franěk Josef, Urban Pavel, Pisk Pavel,

Linhart Stanislav, Vrtal Jaromír,Caha Pavel

/vloženo  4. 6.  2008/

 


Plakáty k akci Stařeč 2008

 

 

 

plakát ke stažení ve formátu pdf.

 

/vloženo 25. 5.  2008/


 

SBĚR KAMENE

 

fotogalerie


V pondělí 28.dubna se členové našeho sboru zúčastnili brigády sběru kamene na polích ZD Stařeč. Této brigády se zúčastnilo asi 40 členů, když většinu brigádníků tvořili naši mladí hasiči, za což jim patří poděkování.
 

/vloženo 25. 5.  2008/



BRIGÁDA


V pondělí 12. května se konala první větší brigáda na hasičském hřišti.
Sešlo se asi dvacet brigádníků, kteří položili betonové roury pod odtokový žlab a upravili a oseli trávou záchytný val kolem zahrad.
Tento týden by měl přijet naposledy „pásák“,který rozhrne navezenou hlínu a pokusí se urovnat parkovací plochu.


/vloženo 25. 5.  2008/


 

Shromáždění představitelů Sboru dobrovolných hasičů okresu Třebíč

15. března 2008 se v Předíně konalo Shromáždění představitelů Sboru dobrovolných hasičů okresu Třebíč .
    Za náš sbor se zúčastnili Karel Tomek st.,Stanislav Linhart,Antonín Bartejs a Josef Franěk st.
    Na shromáždění byla mimo jiné zhodnocena činnost OSH ČMS za rok 2007, dále byla podána zpráva OKRR za rok 2007,návrh rozpočtu OSH ČMS na rok 2008 a předneseno zaměření činnosti OSH ČMS na rok 2008
    Na tomto shromáždění byli vyznamenáni „Pamětní medailí“ také naši dva členové a to Stanislav Linhart a Antonín Bartejs u příležitosti 35 let od založení hry Plamen
U této příležitosti byl také vzpomenut náš bývalý člen pan Josef Maštalíř, který byl v době založení této hry Plamen členem Okresní rady a tak byl vlastně také zakladatelem.


/vloženo 13. 4.  2008/



„Požární ochrana očima dětí” pro rok 2008

 

Obrázky poslané do soutěže


Soutěž je organizována pro zařízení


    • školská - mateřské školy, základní školy, speciální školy pro děti s více vadami, pomocné školy, gymnasia, střední školy, učiliště,
    • mimoškolská - DDM, sbory dobrovolných hasičů (SDH), skautské oddíly apod.


Soutěž má dvě části:


    • literární
    • výtvarnou


a probíhá v několika věkových kategoriích.


Žáci naší ZŠ také namalovali obrázky a některé z nich jsme poslaly do Okresního kola této soutěže.


/vloženo 13. 4.  2008/


Masopust

 

Přidáváme další velkou fotogalerii z Masopustu a video. Upozornění pro majitele pomalejšího připojení, video má 130 MB. Trvá necelou půlhodinu.

 

/vloženo 29. 2.  2008/


Masopust


fotogalerie ze stránek starecfoto.xf.cz:  Masopust 2008Masopust v minulém století


V sobotu 16. února se někteří naši členové sboru oblékli spolu s členkami Svazu žen za masky a vydali se na masopustní průvod Starčí.
K vidění na 70 masek a to 66 dospělých a 4 malé děti, dále byl k vidění i cikánský vůz tažený koňmi.
Maškarní průvod, v jehož čele šel Masopust a oznamoval občanům, že začíná rej masek,vycházel ze sokolovny, kde už na něj čekalo mnoho nedočkavých diváků.Průvod prošel od sokolovny na ulici Pikharta potom okolo hřiště na ulici za bývalou kopytárnou, kolem hřbitova směrem na Nivu.
Masky prošly kolem stařečské pálenice a daly se na Perk. Na zpáteční cestě navštívily i Horní ulici a vrátily se po Tyršově ulici zpět na městečko k požární zbrojnici.
Zde se konala poprava hlavní postavy průvodu Masopusta, který prý může za všechno špatné co se ve Starči děje.
Také zde proběhlo losování tomboly. Kde byly výhry jako dvě půlky prasete,
zabíjačkové balíčky,krásný dort, který představoval prasečí hlavu, láhve s alkoholem.
Divácká účast na stařečském náměstí byla velká a dle ohlasu byla i s programem spokojená,
Součástí tohoto masopustu byl také dopolední prodej zabíjačkových pochoutek. Za tyto pochoutky patří dík všem, kteří se na tom podíleli.
Samotný prodej nedopadl podle našich představ, ale dělali jsme masopust poprvé po dlouhé době a tak se nějaká ta chybička vloudí.Příště to bude určitě lepší.
Velký dík patří také pětici muzikantů z Budíkovic, kteří při průvodu hráli maskám do kroku.
Závěrem bych chtěla poděkovat jménem SDH Stařeč našim spoluobčanům za diváckou kulisu a také za občerstvení podávané maskám při průvodu.
 

/vloženo 28. 2.  2008/


   

    M A S O P U S T
    Kde: ve STARČI
    Kdy: 16. února 2008 – sobota
    V kolik: 10:00 hod
    Průvod vyjde od stařečské sokolovny

 


Průvod projde hlavními ulicemi a své veselé putování za řinčení kapely zakončí na městěčku, kde se můžete zúčastnit losování bohaté tomboly.
Mezi hlavními výhrami vévodí dvě půlky prasete a další pochoutky z pravé stařečské zabíjačky.

K masopustnímu veselí neodmyslitelně patří bujaré veselí, tanec, zpěv, dobré jídlo, co hrdlo ráčí, takže přímo na náměstí můžete ochutnat i zakoupit si pečené maso, řízky, jitrnice, jelita, tlačenku, škvarky, zabíjačkový guláš. Na černou polévku, které se ve Starči odvakživa říká „prdelačka“, si raději doneste konvičku.

Na zahřátí poteče „svařák“, grog a punč, na zchlazení dobré pivo, pro řidiče a abstinenti jsou připraveny nealkoholické nápoje.
Tak přijďte mezi nás, bavit se a veselit! To přece k správnému Masopustu patří!

Na masopustní rej srdečně zvou pořadatelé: SDH Stařeč, ČSŽ a kulturní komise Úřadu městyse Stařeč.


/vloženo 29. 1.  2008/


                      

Starší články. Rok:   2010 - 12